Bryllupstips

COSTA EVENT

WEDDING PLANNERS IN SPAIN

Tips til bryllupsplanlegging

Det første som må gjøres er å sette et nummer på hva dere ønsker å bruke på bryllupet!


Etterpå kan dere lage en gjesteliste. Deretter fikser vi et budsjett og en plan som passer deres ønsker.


Det er bryllupet deres, så bare det aller beste skal vi få til, men vi må også være realistiske i forhold til å ikke overstige budsjettet deres og også se på hva som må prioriteres.

Her deler vi 5 tips:


1. Sett opp et realistisk budsjett med antall gjester


2. Finn tre alternativer til dato (ved mindre det er 2 år frem i tid)


3. Book bryllupsplanlegger, vigselsforetter/prest og fotograf med en gang


4. Velg en god toastmaster som ikke drikker så mye...


5. Huske å nyte dagen og kooose dere! 

Bryllusplanlegging i Spania


I dag vil vi dele hvordan det er å arbeide på en annerledes kulturell måte i Spania.


De fleste spanjoler arbeider for det meste med ansikt til ansikt relasjoner. Det betyr at for nesten hvert møte vi har med leverandører, hoteller eller restauranter skjer dette ved å sette av en tid og møte opp fysisk på en bestemt plass. Da vi startet opp sendte vi en del e-poster og ringte rundt, men det var svært få som faktisk ga oss svar.


Vi var nødt til å bli mye bedre kjent med kulturen, så vi lærte oss spansk, nå vet vi at dersom man skal få til et heidundrade bryllup i Spania så må man gå den gamledagse veien – men da blir utfallet også veldig bra!

Tips til brudepike og forloverHar du blitt utvalgt eller skal utvelge en forlover? Vi gratulerer dere begge med et slikt vakkert vennskap og et fantastisk privilegium!


Med noen få enkle ord er en forlover en som passer på brudens velvære. Ved å gifte seg i Spania er det litt annerledes å passe på bruden. Det er viktig å passe på at bruden får i seg nok vann under en varm sommerdag i syden! Det går fort en del cava i et bryllup, men de fleste vil helst begynne bryllupsdagen med vann for senere å nyte godt av cava og vin til middagen.

Photo by www.handycraftfotografia.com

Videre må man passe på at bruden ikke blir solbrent mens hun blir tatt bilder av på stranden. Det er over 300 soldager i Marbella og i løpet av 8 år har vi kun sett én regndag på ett av våre bryllup!

Dersom den vakre bruden har en lang elegant brudekjole er det ofte forloveren som passer på at den ligger helt perfekt for inngang mot alteret.

Stylist til bryllup i Spania

Vi har mange bruder som er usikre på om de ønsker seg stylist til sitt bryllup eller ikke, så vi tenkte å skrive litt om dette her.


Noen synes det er helt greit å fikse seg selv. Selv om mange er veldig flinke til både oppsett og sminke selv, ser vi at det å ha noen til å gjøre det for deg tar bort det lille stresset og tenke på at du har enda en ting på sjekklisten som må gjøres. Det er veldig mange inntrykk på selve dagen og mye å tenke og føle på, så det kan virke avslappende at 2 til 3 timer før seremonien handler det kun om deg.

Stylist innebærer både å fikse håret og sminken. Vi ber alltid om å få tilsendt bilder av hvordan brudene ønsker håret sitt, slik at frisøren kan forberede seg. Det er ofte en test av hår oppsettning, da dette kan ta litt tid siden hår er veldig forskjellig, noen tykkere og noen tynnere, lengre eller kortere – så det beste er å prøve dette og se hvordan den frisyren du liker passer til ditt ansikt. Eventuelt kan man gjøre noen få justeringer og på selve bryllupsdagen vet man akkurat hvordan du vil ha det.


Når det gjelder sminke pleier ikke dette å prøves. Det vi ber om er et bilde av deg slik at sminkøren kan se hvilken hudtone du har og passe på å ta med riktig foundation (med forebehold at du sikkert blir litt brunere etter ett par dager i sola 😊).

Fange de riktige øyeblikkeneEt bryllup kommer med mange fantastiske følelser. Alt fra nervøsiteten, til kjærligheten og varmen fra familie og nære venner. Det er en riktig vakker dag som nytes I det fulle.


Fotograf er veldig vikitg. Dette sier vi ofte. Av og til har man noen gjester som tar bilder under bryllupsdagen, men etter hvert begynner de gjestene å nyte dagen fullt ut også, og da mister man noen av de flotte øyeblikkene. Det å ha en fotograf som er ansatt for å fange deres øyeblikk er minner man har for resten av livet.


Se et par vakre øyeblikk vi deler med dere på denne bloggen av disse nygifte som spludrer av kjærlighet for hverandre, man kan se det, ikke sant?

Photo by www.raypollard.photography

Gifte dere i utlandet?


Det første de fleste brudepar spør oss om er hvordan man kan bli gift i Spania. For nordmenn finnes det disse to mulighetene:


1. Gifte seg i den norske sjømannskirken I Calahonda

2. Gifte seg i Norge og deretter ha en romantisk seremoni ved havet


Våre brudepar velger veldig forskjellig ved disse to alternativene. Vi ser at dersom man ønsker et mer tradisjonelt bryllup, så er det veldig attraktivt å gifte seg I kirken. Men de brudepar som har en drøm om å gifte seg under solen og palmer, velger å signere dokumentene hjemme I Norge.


Å ha en romantisk velsignelse er fullt mulig på norsk ved Marbella. Vi som bryllupsplanleggere har vigselsforettere som kan flere ulike språk. Dersom det er ønskelig med en velsignelse på både engelsk og på norsk, så har vi personen som er helt perfekt til jobben!


Her deler vi et øyeblikk av en intim velsignelse med havet I bakgrunnen. Håper dere synes det er fint!

Photo by www.raypollard.photography